En son beş Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemi Kentsel haber

Davlumbazların görevi mutfaktaki havayı ayıklamak ve sineerdeki havayı metodik olarak boşaltma etmektir. Bu muamele sırasında davlumbaz yüzeyleri ve bacalar geceli gündüzlü olarak yağ ve kir tortularına maruz lakırtıır.

Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.

CO2 gazlı sistemler, yalıtım panolarının yangın riskini azaltmak ve hasarı en aza indirmek yürekin kullanılmaktadır. çarpıcılık panoları, yangınların önemlice çarpıcılık arızalarına sırat açabileceği yerlerdir.

Söndürme maddesinin homojen dağılımı ve hızlı konsantrasyon oluşumu uygun değer aktivite sağlar

Hızlı Tesir: Karbondioksitli yangın söndürme sistemleri, yangına hızlı bir şekilde müdahale ederek yangının yoklama altına aldatmaınmasını katkısızlar. Bu hızlı tepki, yangının yayılmasını önleyerek zararın minimize edilmesine yardımcı evet.

Bu sistemlerin sıklıkla tercih edilmesinin bir nedeni de yangın söndürme işlemleminden sonra arkasında enkaz bırakmamasıdır. Ortamdaki Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemi Nedir? başka eşyalara pert vermeden yangına karışma eder.

Berhavaaltım sonrası artık bırakmaz, temizlik gerektirmez ve yangından korunan model ya da ekipmanlar endamsız bir sürede yine çkırmızıışır hale getirilebilir.

Bu yangınlarda inert maddeler dâhilermiş kuru kimyevi tozlar kullanılarak yanan metallerin üzerinde bir kabuk oluşturulur. Alevler ile oksijen ilişkiı bu şekilde kesilir.

CO2 korunan alandan güvenli seviyelere dağıldığında, personel yangın veya dumandan meydana gelen rastgele bir hasara erişebilir ve herhangi bir tasfiye gerekmeden çabucak teamüline geri dönebilir.

Otomatik Kontrolör: Karbondioksitli yangın söndürme sistemleri ekseri kendiliğinden olarak çhileışır ve yangın kavrama sistemleriyle bütünleşmiş edilir. Bu sayede, yangın anında sabitleme edilir ve yöntem kendiliğinden olarak devreye girer.

Fakat bu sistemin vesair sistemlere oranla elan pıtrakı güvenlik önlemlerinin alınmasından sonra kurulması ve kullanılması gerekmektedir.

Bu tekniğe bir vesair görklü örnek, orman yangınlarında kullanılan “Karşı Ateş” yöntemidir. Yangının yayıldığı sahaın mukabilsından esas yangına esaslı kontrollü bir yangın mirlatılır.

Elektrik yangınlarında kullanılan CO2 yangın söndürme sistemi içinde barındırdığı karbondioksit malzemesiyle yan yana yangını etkisiz hale getirmektedir.

Nitekim E klası yangınlar çarpıcılık yangınlarının meydana geldiği yangınlardır. Cazibe yangınlarında iletkenlik çok aşkın başüstüneğundan dolayı su kullanılmamaktadır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *